PUHEEN EROTUSKYVYN HEIKENTYMINEN

Kun kuulet puheen, muttet saa siitä selvää.
Mitä tarkoittaa puheen erotuskyvyn heikentyminen?
Kuulonalenema ei tarkoita vain sitä, ettet kuule riittävän hyvin. Joillakin ihmisillä saattaa olla vaikeuksia kuulla ääniä, jotka ovat tietyllä kapealla taajuusalueella. Tätä kutsutaan puheen erotuskyvyn heikentymiseksi, mikä tarkoittaa, että kuulet puheen, muttet saa siitä selvää.

Vaikeuksia erottaa sanoja
Puheen erotuskyvyn heikentyminen tarkoittaa sitä, etteivät korvat ja aivot pysty erottamaan puheesta joitakin ääniä, minkä vuoksi sanoja ja varsinkin lähellä toisiaan olevia puheen ääniä on vaikea erottaa toisistaan.

Puheen tunnistus
Kuulonhoitoalan ammattilainen voi mitata puheentunnistuskykysi (prosentteina), jotta saadaan selville, onko puheen erotuskykysi heikentynyt. Oikein tunnistettujen testisanojen prosenttiosuutta kutsutaan puheentunnistustulokseksi. Tulos kuvastaa täydellisen tuloksen (100 %) ja saamasi tuloksen välistä eroa.

Epävarmuus
Kun et saa selvää tai et pysty arvaamaan puheen sanoja, et välttämättä enää luota omaan kuulokykyysi. Tämä epävarmuus saa kuulon heikentymisestä kärsivät ihmiset joskus ”sulkeutumaan”, jolloin kuulon heikentyminen aiheuttaa henkisen esteen kuulla edes niinkään hyvin kuin jäljellä oleva kuulo mahdollistaisi.

KUULOTESTI VERKOSSA

Verkossa tehtävä kuulotestimme on erittäin helppo tehdä. Sinun tarvitsee vain vastata viiteen yksinkertaiseen kysymykseen ja kuunnella muutama ääninäyte. Saat tuloksen heti.

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa Widex-uutiskirje saadaksesi vinkkejä, uutisia ja tietoa kuulokojeista ja kuulon alenemasta.

Tilaa tästä:

Valitse maa/alue

Widex AKUSTIK OY

Uusiporvoontie 623

01120 Västerskog