WIDEX BLOGIT
Woman reading book for child

5 asiaa, jotka kertovat, että sinun pitäisi hakeutua kuulotutkimuksiin

13-12-2019
23-12-2019

Kuulotutkimus ei ehkä ole tärkeimpänä toivelistallasi. Mutta jos sinulla on pieninkään epäily kuulon alenemasta, et saa jättää tuntemuksiasi huomioimatta. On tullut aika hakeutua kuulotutkimuksiin. Tässä on sille viisi hyvää syytä.

Kuulon alenema vaikuttaa elämäsi kaikkiin osa-alueisiin.

Viisi aistiamme pitävät meidät kiinni ympäristössämme. Ne auttavat meitä luomaan henkilösuhteita ja luomaan maailmankuvaa. Siten mahdollisuus yhdenkään aistin menettämisestä tuntuu usein pelottavalta ja lamaannuttavalta. 

Tiesitkö...

että 94 % kuulokojeiden käyttäjistä on sitä mieltä, että kuulokoje on parantanut heidän elämänlaatuaan.

Jos sinulla on kuulon alenema, ajattelet ehkä, että elämästä on tullut epämukavampaa. Se saattaa vaikuttaa myös suhteisiin läheistesi kanssa. Sinulla on ehkä hankalaa osallistua sosiaalisiin tapahtumiin eikä kävelymatka rannalla olekaan enää samanlainen, kun et kuule aaltojen ääniä. Kuulon alenema vaikuttaa elämääsi kaikin tavoin. 

Kuulon alenema voi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiisi

Jos sinulla on kuulon alenema, aivosi joutuvat käyttämään enemmän energiaa kuulemiseen. Tavallisesta keskustelusta tulee rasittavampaa ja se pakottaa aivojasi toimimaa tehokkaammin, jotta voisit ymmärtää, mitä toinen sanoo. Se väsyttää aivojasi ja voi vaikuttaa kykyysi muistaa yksityiskohtia. 

Hoitamattomana kuulon alenema voi altistaa suuremmalle dementiariskille. Tutkimusten mukaan dementiariskin kehittyminen on viisi kertaa todennäköisempää henkilöillä, joilla on vaikea ja hoitamaton kuulon alenema. 

Hoitamaton kuulon alenema voi johtaa myös masennukseen, ja on todennäköisempää, että tulet yhtäkkiä muista riippuvaiseksi arkisissa toiminnoissasi.

Et ehkä huomaa, että tämä on ongelma.

Kestää keskimäärin 10 vuotta, ennen kuin henkilö huomaa, että hänellä on alentunut kuulo ja että se on ongelma. 

Kuulon alenema tapahtuu tavallisesti hitaasti, joten et ehkä edes huomaa, että kuulosi on heikentynyt. Tai et ehkä tajua kuulon aleneman laajuutta. Yleensä perhe tai ystävät kertovat ensimmäisinä, että sinun olisi hyvä teettää itsellesi kuulontutkimus. Riippumatta kuulon aleneman vaikeudesta (tai vähäisyydestä), kuulontutkimus antaa sinulle selkeän vastauksen ja mielenrauhan. Se voi myös käynnistää matkasi takaisin normaalimman kuulon pariin.
 

Teetä kuulontutkimus. Mitä nopeammin, sen parempi.

Mitä aiemmin kuulon alenema havaitaan, sitä nopeammin voit alkaa taas nauttia paremmasta elämänlaadusta. Kuulokojeiden käyttäjätutkimuksessa on havaittu, että 71 % käyttäjistä olisi toivonut ottaneensa kuulokojeen käyttöön jo aiemmin, koska kuulokoje on mm. parantanut heidän sosiaalista elämäänsä, mielenterveyttä ja -hyvinvointia sekä työkykyä.

Kuulon alenema on yllättävän yleinen

Noin 466 miljoonaa ihmistä ympäri maailman kärsii invalidisoivasta kuulon alenemasta. WHO:n (World Health Organization) mukaan vuoteen 2050 mennessä 900 miljoonaa ihmistä kärsii kuulon alenemasta. 

Kuulon alenema voi johtua useista eri tekijöistä. Se voi kuulua normaaliin ikääntymiseen tai aiheutua voimakkaille äänille altistumisesta pitkän ajan kuluessa. Vain harvoilla on kuulon alenema jo syntyessään. 

Syystä riippumatta voit tehdä asialle jotain. Aloita tekemällä kuulokoe netissä. Ota yhteyttä paikalliseen kuuloklinikkaan.

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa Widex-uutiskirje saadaksesi vinkkejä, uutisia ja tietoa kuulokojeista ja kuulon alenemasta.

Tilaa tästä:

Valitse maa/alue

Widex AKUSTIK OY

Uusiporvoontie 623

01120 Västerskog